Kuchnia

JEDZONKO RÓŻNE

Rolada do chleba

1/2 kg mięsa wieprzowego - użyłam z łopatki, 20 dag wołowiny - użyłam udźca, 2 pojedyńcze piersi z kurczaka, jajko, 1/2 małej cebuli, mała marchewka, 1/2 małej namoczonej, odcisniętej bułki, ser żółty, piertuszka zielona, czosnek granulowany, sól, pieprz, bułka tarta

Wołowinę i wieprzowinę zmieliłam na sitku 4 mm. Osobno zmieliłam mięso drobiowe, sitko 4 mm. Do mięsa wieprzowo - wołowego dodałam łyżeczke granulowanego czosnku, sól, pieprz, drobniutko pokrojoną cebule, pół namoczonej bułki, małe jajko, czubatą łyżkę bułki tartej

Do zmielonego mięsa drobiowego dodałam startą na drobnych oczkach marchewke. Starty na drobnych oczkach ser żółty ok 3 łyżki. Drobno krojoną natkę 2 łyżki, sól, pieprz, łyżkę bułki tartej - wymieszałam

Na foli aluminiowej rozłożyłam mięso wieprzowo - wołowe. Uformowałam prostokąt o grubości ok 1 cm. Na dłuższym brzegu mięsa położyłam ser żółty pokrojony w słupki szer ok 1 cm. Za serem na całej powierzchni mięsa wyłożyłam mięso drobiowe z dodatkami. Za pomocą foli aluminiowej zwinęłam masę w rolade. Zawinełam jeszcze w dwie warstwy folii, zamykając szczelnie końce. Roladę piekłam 1,20 minut w temp 180 st. Po wyjęciu z piekarnika rozcięłam folie. Gdy mięso wystygło schłodziłam w lodówce
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation