Kuchnia

JEDZONKO RÓŻNE

Zdjęcia dla przepisu: Cebulaki przepis dodany przez eva45 - Przepisy kulinarne - Internetowa książka kucharskaPrzepisy kulinarne
Cebulaki

Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min.
Czas pieczenia: 20 min.
Składniki

cebula 2 - 3 duże szt
vegeta do smaku
pieprz do smaku
ser żółty Gouda 10 dag
ciasto:

mąka pszenna 1,5 szkl
woda (ciepła) 1 szkl
olej 3 łyżki
drożdże świeże 4 dag
dodatkowo:

keczup pikantny 1 słoiczek
Sposób przyrządzenia

Wszystkie składniki na ciasto połączyć, drożdże pokruszyć i zagnieść ciasto. Odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Cebulę obrać, pokroić w kostkę, usmażyć na oleju.
Doprawić do smaku vegetą i pieprzem. Ser zetrzeć na tarce.

Wyrośnięte ciasto podzielić na 4 części. Uformować małe pizze o średnicy 15 cm.

Posmarować keczupem, położyć po łyżce usmażonej cebuli i posypać startym serem.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 210 st C na 15–20 minut.
Po upieczeniu polać keczupem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation