Kuchnia

JEDZONKO RÓŻNE

Kapusta kiszona z pieczarkami | sio-smutki! Monika od kuchni

Składniki:
0,5 kg kapusty kiszonej (bez dodatków)
300 g. pieczarek
1 duża cebula
3 łyżki oleju
sól, pieprz do smaku
Dodatkowo:
woda
Przygotowanie:
Cebulę kroję na pół, a potem na plasterki. Rozgrzewam olej w głębokiej patelni, wrzucam cebulę i smażę ją do zeszklenia. Umyte i osuszone pieczarki ścieram na tarce z dużymi oczkami i wrzucam na patelnię do cebuli. Lekko wszystko solę i na dość dużym ogniu smażę do momentu, gdy odparuje woda z grzybów. Wtedy dorzucam odsączoną i lekko posiekaną kapustę, przykrywam patelnie i duszę ok. 40 minut, mieszając dość często, by nic się nie przypaliło. W trakcie duszenia dolewam co jakiś czas po odrobinie wody. Na koniec doprawiam całość solą i pieprzem do smaku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation