Kuchnia

JEDZONKO RÓŻNE

Zdjęcia dla przepisu: Rolowana pieczeń z jajkiem przepis dodany przez paulina2157 - Przepisy kulinarne - Internetowa książka kucharska

Rolowana pieczeń z jajkiem

Ile porcji: 12
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min.
Składniki

mięso wieprzowe 60 dag
jajka 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
ziarenka smaku do smaku
kasza manna 3 łyżki
cebula 2 sztuki
przyprawa do mięsa mielonego 1 łyżka
Na farsz:

jajka 4 sztuki
natka pietruszki 0,5 pęczka
Sposób przyrządzenia

Mięso przepuścić przez maszynkę. Cebulę również przepuścić przez maszynkę, dodać do mięsa.
Jajka roztrzepać, przelać do mięsa, dodać do smaku przyprawy i wymieszać.

Mięso rozłożyć na filii spożywczej na cienki prostokątny placek. Ugotowane na twardo 4 jajka obrać i posiekać, posypać nimi mięso. Natkę posiekać i posypać obficie mięso i jajka.
Całość zawinąć w roladę.

Przełożyć do foremki i piec w temp. 180 stopni przez około 45-50 minut. Po upieczeniu wystudzić.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation