Kuchnia

ZAPIEKANKI I PIZZE

Aga w kuchni: Zapiekanka z brokułami

Zapiekanka z brokułami
Składniki:


1 brokuł,
250 g makaronu świder,
400 ml kremówki,
2 piersi kurczaka,
100 g fety,
50 g brie,
30 g goudy,
1 ząbek czosnku,
sól morska,
pieprz czarny,
papryka słodka.
Przygotowanie:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. W drugim garnku gotujemy brokuł. Piersi kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy pieprzem, solą, czosnkiem i słodką papryką. Smażymy na patelni. Zalewamy kremówkę i dodajemy sery- brie i fetę, mieszamy, aż do ich rozpuszczenia. Dodajemy różyczki brokuła. Do naczynia żaroodpornego przekładamy makaron. Zalewamy sosem śmietanowo- serowym. Całość posypujemy startą goudą. Zapiekamy ok. 15 minut w 180 stopniach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation