Kuchnia

ZAPIEKANKI I PIZZE

Zapiekanka tortelinii

Smażymy piersi z kurczaka pokrojone w kosteczkę, przyprawione przyprawą do gyrosa, wymieszane,podlane olejem do smażenia. Smarzymy do złocistego koloru. Później smażymy mięso mielone, może być wieprzowe lub wieprzowo- wołowe, ja tym razem robiłam z wieprzowo- wołowym z pokrojonym czosnkiem w kosteczkę. Na złocisty kolor później pieczarki również pokrojone (ja miałam w plasterki). Tak samo robimy z pokrojoną cebulką i mała jakąś papryką czerwoną, która również pokrojona będzie w kostkę.
Farsz razem mieszamy,możemy dobrawić jeśli ktoś ma taką ochotę,ja tylko doprawiałam przyprawą do gyrosa tego fileta z kurczaka (przyprawa intensywna, więcchyba nie trzeba niczym doprawiać).
Gotujemy 10-15 min makaron tortelinii na małym ogniu, odcedzamy i wysypujemy do naczynia żaroodporngo,ja wymiesząłam go razem z farszem,można robić warstwowo.
Sosik
Śmietanę kremówkę,bądz inną która ma 30% wstawiamy na gaz, czekamy do zagotowania,wsypujemy FIX Knorr Makaron Kremowe 4 sery z Mozarellą,zawsze robiłam też Fix Knorr 4 sery z brokułami (ten moim zdaniem z brokułami najbardziej smaczny),wsypujemy zawartość papierka, dokładnie trzeba rozmieszać i gotować na małym ogniu do zgęstnienia.
Zalewamy nim zawartość,która znajduję się w naczyniu.
Posypujemy startym żółtym serem, ja miałam Kaliski Ser Salami.
Przykrywamy,
Wkładamy do piekarnika nagrzanego, pieczemy w 200 stopniach i trzymamy tak długo aż ser się pięknie roztopi
I gotowe
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation