Kuchnia

kuchnia

Dyniowa czekolada na gorąco

Składniki
Podane proporcje wystarczają na dwie szklanki czekolady dyniowej.
puree z dyni – 150g
czekolada biała – 50 g
mleko – 200 ml
przyprawy: szczypta cynamonu, szczypta kurkumy, szczypta imbiru
0,5 – 1 cm ostrej papryczki
do podania: śmietanka 36% do ubijania, kakao

Wykonanie

Puree dyniowe, czekoladę, przyprawy i mleko zmiksuj do postaci aksamitnego smoothie przy pomocy robota kuchennego. Przed podaniem czekoladę podgrzej, aby była gorąca :)
Śmietanę ubij na sztywno mikserem i nałóż po dwie-trzy słuszne łyżki na każdą porcję czekolady.
Na koniec oprósz czekoladę odrobiną kakao.
Podawaj czekoladę na gorąco, ze słomką i łyżeczką do wyjadania śmietany.
Boskie!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation