Kuchnia

Kuchnia

Spaghetti ze szpinakiem i serem pleśniowym – 2 porcje po niecałe 400 kcal

Składniki:

300 g świeżego lub mrożonego szpinaku
cebula 100g
3 ząbki czosnku
Łyżeczka oliwy 5 g
Ser z niebieską pleśnią – 60g
4 łyżki serka homogenizowanego naturalnego 80g
100 g makaronu pełnoziarnistego
Sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

Na łyżeczce oliwy zeszklij cebulę pokrojoną w kostkę, dodaj zgnieciony czosnek i podsmaż. Na patelnię wrzuć szpinak i duś, aż zmięknie. Dodaj serek homogenizowany i pokruszony ser. Dopraw solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej. Duś, aż ser się rozpuści. Podawaj z makaronem ugotowanym al dente. Proste a takie pyszne!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation