Kuchnia

Kuchnia

Dietetyczne leczo z cukinią – 3 porcje z chlebem po 200 kcal

Składniki:

Duża cukinia 500 g
1 papryka czerwona 200 g
1 papryka żółta 200 g
400 g pomidorów
1 czerwona cebula 100 g
70 g kiełbasy z piersi kurczaka (ja kupiłam kiełbasę Morliny w Biedronce)
3 kromki chleba Graham 90 g
2 ząbki czosnku
sól, papryka w proszku, chilii, oregano, rozmaryn, przyprawa warzywna (z tego przepisu)

Przygotowanie:

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij w rondelku z odrobiną wody, ciągle mieszając, aby się nie przypaliła. Papryki i cukinię pokrój w kostkę i dodaj do cebuli. Pomidory sparz, obierz ze skórki, również pokrój i dodaj do reszty składników. Kiełbasę pokrój w plasterki i wrzuć do rondelka. Wszystko duś do miękkości (około 15 minut). Dodaj przyprawę warzywną, dużą ilość papryki w proszku, sól, odrobinę chilli, oregano i trochę rozmarynu oraz zgniecione ząbki czosnku. Zjedz z kromką chleba Graham.

Dietetyczne leczo z cukinią świetnie nadaje się na przekąskę, na kolację, a także na obiad (zjedzone z ziemniaczkami). Mam nadzieję, że ten przepis zagości na waszym stole i często będziecie do niego powracać. Życzę miłego dietowania!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation