Kuchnia

Kuchnia

Dietetyczny kurczak z brokułem i sosem czosnkowym – 1 porcja 400 kcal

Składniki:

Filet z kurczaka 150 g
100 g brokuła
Niecała łyżka płatków migdałowych 15 g
3 łyżki jogurtu naturalnego 60g
duży ziemniak 100g
ocet winny, sól, pieprz, czosnek

Przygotowanie:

Ziemniaka ugotuj w osolonej wodzie – najlepiej w mundurku. Kurczaka lekko rozbij, skrop octem winnym, dopraw solą, pieprzem i czosnkiem. Podsmaż na nieprzywierającej patelni. Brokuła ugotuj najlepiej na parze. Migdały upraż na nieprzywierającej patelni bez dodatku tłuszczu. Z jogurtu i zgniecionego ząbka czosnku zrób sos i dopraw go solą i pieprzem. Danie podawaj polane sosem czosnkowym. Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation