Kuchnia

Zdrowo - kolorowo

Omlet owsiany z jabłkiem


Składniki na jeden omlet:

* 2 jajka
* 2 łyżki otrąb owsianych
* łyżka płatków owsianych
* 2 łyżki mleka
* łyżeczka fruktozy + trochę na wierzch
* jedno jabłko, moje było twarde i bardzo słodkie, lepsze by były lekko kwaskowate
* kostka czekolady gorzkiej
* łyżeczka masła na patelnię


Najpierw obrałam jabłko, pokroiłam i wrzuciłam z odrobiną wody do rondelka, żeby się uprażyło. W międzyczasie zrobiłam masę jajeczną, czyli jajka, płatki, otręby, fruktozę i mleko umieściłam w misce i lekko ubiłam. Wylałam na rozgrzaną patelnię, na której rozpuściłam masło i smażyłam na raczej małym ogniu najpierw z jednej strony, a potem chwilkę z drugiej. Ściągnęłam omlet z patelni, na połowie rozłożyłam jabłka i posypałam startą kostką czekolady, a wierzch fruktozą.
Zrobiłam szybką sesję foto i rozpłynęłam się w zachwycie;)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation