Kuchnia

Na mokro :)

Jaglane gazpacho!

Składniki na 2-3 osoby

2-3 większe pomidory plus kilka pomidorków koktajlowych (opcjonalnie)
1 średni ogórek gruntowy
1/2 cebulki
1/4 papryki
1 seler naciowy
6-8 łyżek oliwy z oliwek
1 szklanka ok. 250 g ugotowanej kaszy jaglanej
sól morska i pieprz do smaku
sok z 1/2 cytryny
1 łyżka octu winnego (opcjonalnie)
świeże zioła (tymianek, mięta, bazylia)

Przygotowanie:
Umieść wszystkie warzywa w lodówce najlepiej na kilka godzin. Ugotuj kaszę jaglaną według uznania. Możesz kaszę i pozostałe składniki schłodzić w lodówce. Kaszę jaglaną zmiksuj z resztą składników na gładki krem. Do miksowania dodaj trochę świeżych ziół. Jeżeli nie trzymałeś warzyw w lodówce dodaj do miksowania trochę lodu.

Gazpacho serwuj z dodatkiem świeżych ziół.

Na zdrowie!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation