Kuchnia

Na mokro :)

Kukurydziany chowder z serem.

Składniki
oliwa z oliwek
1 cebula pokrojona w kostkę (opcjonalnie)
1 puszka kukurydzy
250 ml śmietany
250 ml mleka
50 g mieszanki mrożonych warzyw (marchewka, groszek, fasolka szparagowa) – rozmrożonej
1 mała puszka pieczarek (pokrojone kapelusze i nóżki)
1 obrana i posiekana marchewka
2 średniej wielkości ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę
250 startego sera cheddar
podawaj z parmezanem i posiekaną natką pietruszki (opcjonalnie)

Etapy przygotowania
Rozgrzej w garnku oliwę i podsmaż na niej cebulę, aż zmięknie (jeśli używasz cebuli). Dodaj wszystkie pozostałe składniki poza serem. Przykryj garnek i gotuj na wolnym ogniu około 50 minut.

Dodaj starty cheddar i gotuj na wolnym ogniu jeszcze 10 minut. Przypraw solą i dużą ilością świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Podawaj chowder w miseczkach, posypany parmezanem i ewentualnie natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation