Kuchnia

Na mokro :)

Świąteczna Sangria.
Składniki
1 (750 ml) butelki białego wina
1 (12 uncji), piwo imbirowe, plus więcej do uzupełniania w razie potrzeby
1 1/2 szklanki jabłkowego soku
1/2 szklanki brandy
3 gruszki, pokrojone
3 pomarańcze, pokrojone
nasiona z 1 granatu
3 laski cynamonu
cukier cynamon, na ozdobienie obręczy szklanki

Przygotowanie:
W dużym dzbanku, połączyć wszystkie składniki. Wymieszać, a następnie umieścić w lodówce, do schłodzenia nie dłużej niż kilka godzin bo piwo imbirowe utraci bąbelki. W tym czasie ozdobić obręcz szklanki cukrem cynamonowym. Wypełnij każdą szklankę lodem. Wlewać sangrię po lodzie. W razie potrzeby zwiększyć ilość imbirowego piwa. Udekorować plasterkami gruszek, pomarańczy i granatem. Wypić!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation