Kuchnia

Ciasta i desery

Brzoskwiniowe wydmy Siostry Anastazji

Składniki:
Biszkopt bakaliowy
8 białek
3 żółtka
150 g cukru
100 g orzechów włoskich mielonych
100 g orzechów włoskich krojonych
50 g kokosu
1 łyżeczka kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
sól szczypta
Krem budyniowy
1 puszka brzoskwiń w puszce(sok)
2 budynie waniliowe
2 łyżki cukru
250 g masła
Na górę
ciastka delicje
2 galaretki brzoskwiniowe
brzoskwinie z puszki
Przygotowanie:
Orzechy, kokos, kakao i proszek do pieczenia wymieszać.
Biszkopt: białka ubić na sztywno z szczyptą soli stopniowo dodawać cukier, po jednym żółtku i ubijać do momentu aż masa będzie sztywna. Dodać wymieszane bakalie i wymieszać łyżką. Wylać na blachę 25*36 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Wyrównać powierzchnię i piec w 180 stopniach około 25 minut. Ostudzić i zdjąć papier.
Krem:
Odlać syrop z brzoskwiń i uzupełnić wodą do 0,5 litra. 3/4 szklanki płynu odlać wymieszać w nim budynie. Resztę płynu zagotować z cukrem wlać rozmieszane budynie i ponownie zagotować, mieszając. Przykryć na górze folią spożywczą i ostudzić. Masło utrzeć do białości, dodawać porcjami zimny budyń i ucierać.
Na biszkopcie rozsmarować połowę kremu, ułożyć delicje, rozsmarować resztę kremu. Na górze rozłożyć pokrojone brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką. Odłożyć na noc w chłodne miejsce.
Ps.Po upieczeniu biszkopt bakaliowy zrobił się dużo mniejszy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation