Kuchnia

ciasta, ciasteczka, desery

125 g masła
125 g czekolady gorzkiej (powyżej 70%)
6 łyżeczek kawy rozpuszczalnej bezkofeinowej
ok. 250 ml ksylitolu
4 jajka
100 g zmielonych migdałów lub innych orzechów
100 g mąki orkiszowej razowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z ksylitolem. Rozpuścić masło z czekoladą i kawą. Mąkę delikatnie przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Ubić białka na sztywno, a następnie dodać do nich pozostałe składniki – żółtka z cukrem, mąkę z proszkiem, czekoladę z masłem i orzechy. Dokładnie wymieszać Rozgrzać piekarnik do 175 stopni i piec ciasto 45 minut. Sprawdzać czy jest suche patyczkiem. Można polać rozpuszczoną czekoladą, przełożyć kremem czekoladowym lub posypać cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation