Kuchnia

przepisy dietetyczne

Surówka colesław z sosem curry

SKŁADNIKI 2 PORCJE
1/4 białej kapusty
1 marchewka
1/2 cebuli
1 czerwona papryka
garść szpinaku
2 łyżki posiekanej natki lub kolendry
SOS CURRY
4 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka oleju roślinnego
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżeczki przyprawy curry
sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE
Kapustę cieniutko poszatkować, włożyć do salaterki, dodać obraną i startą na tarce marchewkę, pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę, pokrojoną na paseczki paprykę oraz posiekany szpinak. Dodać posiekaną natkę, doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem i wymieszać.
Sos curry: w miseczce wymieszać majonez, jogurt, olej, sok z cytryny oraz przyprawę curry, dodać do surówki i wymieszać
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation