Kuchnia

*** PANCAKES

Placki z wiśniami i nutellą - Wypieki Beaty



Składniki

1 szklanka mleka
275 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jajka - białka i żółtka oddzielnie
pół szklanki gazowanej wody mineralnej
100 g twarożku naturalnego
3 czubate łyżki kremu czekoladowego na kanapki
2 łyżki cukru aromatyzowanego wanilią
około 200-250 g wiśni

Wykonanie

Żółtka zmiksuj z cukrem z wanilią oraz nutellą.
Dodaj po łyżce twarożek i zmiksuj.
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, a wodę z mlekiem.
Dodaj mąkę po łyżce do masy jajecznej, na zmianę z mokrymi składnikami.
Na koniec ubij białka i delikatnie wymieszaj je z ciastem.
Dołóż wiśnie i wymieszaj.
Smaż placuszki na rumiano z obydwu stron.
Podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation