Kuchnia

*** PANCAKES

Jogurtowe pancakes

2 jajka
1 mały jogurt grecki
7 łyżek mąki
1 łyżeczka sody
2 łyżki cukru pudru
banan
sos karmelowy lub syrop klonowy


Do miski wlewamy jogurt grecki, dodajemy mąkę, cukier puder oraz sodę. Mieszamy za pomocą trzepaczki lub łyżki
Wbijamy jajka i zaczynamy wyrabiać ciasto.
Mieszamy aż składniki się ze sobą połączą. Konsystencja nie powinna być rzadka i lejąca.

Za pomocą chochelki nakładamy ciasto na rozgrzaną patelnię. (Ja nie dodawałam tłuszczu lecz jeżeli macie gorszej jakości patelnię bez teflonowej powierzchni i placuszki mogą przywierać to polecam przed smażeniem wlać na patelnię łyżeczkę oleju). Smażymy z obu stron. Dekorujemy pokrojonym w plasterki bananem i polewamy sosem karmelowym lub syropem klonowym. Smacznego

Liczba porcji: 6
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation