Kuchnia

2 dish_meat

Pulpety z makaronem w sosie śmietanowo-porowym:

Składniki:
500 g karkówki,
1 jajko, 1 cebula,
2 łyżki bułki tartej,
1 łyżeczka musztardy sarepskiej,
0,5 łyżeczki słodkiej papryki, s
ól, pieprz do smaku,
300 g makaronu rurki,
1 por,
250 g pieczarek,
250 ml śmietany kremówki,
2 żółtka,
sól,pieprz do smaku,
olej do smażenie,

Przygotowanie:
Mięso zmielić. Cebulę pokroić i zrumienić na oleju dodać do mięsa. Wbić jajko dodać bułkę tartą, musztardę, paprykę, doprawić do smaku i wymieszać. Uformować małe klopsiki, obtoczyć w mące i na patelni w której zrumienialiśmy cebulkę podsmażyć na oleju klopsiki z wszystkich stron. Zdjąć klopsiki i podsmażyć pokrojony por i pieczarki. Po chwili dodać klopsiki i chwilkę podsmażać. Śmietanę zmiksować z żółtkami, doprawić do smaku i wlać na patelnię. Dodać ugotowany al dente makaron i całość gotować aż sos zgęstnieje. Przed podaniem posypać pokrojonym szczypiorkiem. Źródło : ala-piecze.blogspot.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation