Kuchnia

zupy

KOCIOŁEK ROSYJSKI
1 kg.Fileta z kurczaka+przyprawa do kurczaka
1kg pieczarek
3 kolorowe papryki
3 duże cebule
2 szklanki dowolnego suchego makaronu
0,5 litra koncentratu pomidorowego (najlepiej Pudliszki) lub przecieru pomidorowego z puszki np.pelati.
0,5 szklanki keczupu
sól i pieprz do smaku
3 ziela angielskie
1 duży lisic laurowy

Filety kroimy na małą kostkę posypujemy przyprawą do kurczaka i pozostawiamy na 30 minut..
2. kurczak - krok 2
Następnie smażymy nasze kawałeczki kurczaka na rozgrzanym oleju do zrumienienia i wrzucamy do dużego garnka.
3. pieczarki - krok 3
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Smażymy na maśle i przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy do kurczaka w garnku.
4. papryka - krok 4
Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego i i kroimy w kosteczkę.
5. składniki - krok 5
Wrzucamy do naszego garnka z resztą składników. Zalewamy wszystko gorącą wodą i gotujemy na małym ogniu.
6. makaron
- krok 6
W między czasie gotujemy makaron tak aby był lekko podgotowany ,ale nie ugotowany.
7. makaron - krok 7
Dodaj makaron do garnka.
8. składniki - krok 8
Cebulę obieramy, siekamy w kosteczkę i szklimy na patelni. Wrzucamy do garnka.
9. kociołek rosyjski - krok 9
Dodaj przecier-koncentrat pomidorowy i keczup. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.Dolej wody ,aby wytworzył się sos. Gotuj na wolnym ogniu 15 minut.
10. Kociołek rosyjski - krok 10
Kociołek rosyjski najlepiej smakuje na drugi dzień jak wszystkie składniki przejdą smakiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation