Kuchnia

DIETA OPTYMALNA

śmietanowiec z owocami i czekoladą : BTW 1:3,5:1


Skład:
Morela: 70 g
Truskawki: 70 g
Żółtko jaja kurzego: 160 g
Żelatyna spożywcza - Delecta: 10 g
Cukier puder - Diamant: 20 g
Śmietanka 30% - Mleczna Dolina: 300 g
Czekolada gorzka 85% - Premium Luxima: 20 g
woda do rozpuszczenia żelatyny - 50 ml
czekolade utarłam, zelatyne zalałam zimną wodą i rozpusciłam w gorącej, owoce pociełam na plasterki, żółtka mikserem ubiłam do białosci z 5 g cukru. Na dno małej tortownicy wyłozonej papierem połozyłam morele. Ubiłam kremówkę i reszta cukru i pod koniec ubijania dodałam żółtka i zelatyne. Wiorki czekoladowe wymieszalam z powstałą masą i do tortownicy na morelki :D Na wierzch truskawki w plasterkach i jzu :D
Po przygotowaniu wazy całość 700gram i BTW 1:3,5:1 :D
100 g to jest akurat taki kawałek jak na talerzyku :d zrobilam zdjecie swojej porcji :D|
B-6,67 T-23,17 W- 6,76 w 100 g
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation