Kuchnia

DIETA OPTYMALNA

Serniczki z patelni

1/2 kg twarogu - użyłam półtłusty twaróg mielony w kostkach z Czarnkowa, 2 jajka, budyń waniliowy z cukrem - użyłam Winiary, 3 łyżki cukru, kopiasta łyżka kwaśnej śmietany, 3 pełne łyżki mąki pszennej, opcjonalnie rodzynki lub suszona żurawina

Żółtka z cukrem utarłam do białości. Następnie do utartych żółtek dodałam cały ser, śmietanę oraz proszek budyniowy - zmiksowałam do połączenia się składników. Do jednolitej masy wsypałam mąkę, dodałam ubitą pianę z białek oraz solidną garść suszonej żurawiny. Wymieszałam składniki łyżką. Ciasto jest gęste. Przy pomocy łyżki nakładałam na patelnię porcje - formując zgrabne placki. Smażyłam na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation