Kuchnia

DIETA OPTYMALNA

kotlety

Składniki na kotlety:
-400-500 g wieprzowiny
-200-300 g pieczarek
-100-150 g twardego sera
-cebula
-koper
-sól i pieprz

Składniki na panierkę:
-2-4 ziemniaki
-1 jajo
-mąka
-olej do smażenia
Przygotowanie:

Obierz grzyby i pokrój w paseczki. Cebule pokrój w półpierścienie, lekko podsmaż ją na patelni.

Twardy ser zetrzyj na tarce i posiekaj koper. Wymieszaj cebulę, grzyby ser i koper delikatnie soląc.

Wieprzowinę (możesz zamienić na pierś kurczaka) rozbij jak na kotlety. Mięso posól i popieprz do smaku. Na każdym kotlecie połóż łyżkę nadzienia.

Złóż każdego kotleta tak jakbyś składała go w kopertę.
Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Na jednym talerzu naszykuj rozbełtane jajko, a na drugim mąkę.
Panieruj każdego kotleta najpierw w jajku, mące a na koniec w ziemniakach. Smaż kotlety na złoto.

Potem rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni i włóż do niego kotlety na około 15 minut.

Smacznego!!!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation