Kuchnia

przetwory

Ser feta w oleju z papryką, czosnkiem, pietruszką i ziołami prowansalskimi

Porcja na 1 słoiczek 250ml.

Składniki:

- 190g sera feta

- 18g czerwonej papryki

- 1,5 łyżki ziół prowansalskich

- 3 nie obrane ząbki czosnku

- gałązka natki pietruszki

- 150ml oliwy
Przygotowanie:

Fetę pokroić w średnią kostkę. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Pietruszkę podzielić na małe listki. W garnku lekko podgrzać oliwę i dodać czosnek. Razem z czosnkiem odstawić do wystygnięcia. Jak oliwa ostygnie, wyjąć czosnek. W słoiczku układać na przemian, ser, paprykę, czosnek, pietruszkę i posypywać ziołami prowansalskimi. Zalać oliwą, zakręcić słoiczek i odstawić do lodówki na min 24h.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation