Kuchnia

2 dish_meat

Panierowany kotlet schabowy z mozzarellą


SKŁADNIKI:
Schab 6 plastrów
Mozzarella 1 kulka
Czosnek zmielony, do smaku
Bazylia do smaku
Natka pietruszki do smaku
Oliwa z oliwek
Jajko 1 jajko
Mąka pszenna do panierki
Bułka tarta do panierki

Wykonanie:

Wykonać marynatę do mięsa: świeżo zmielone przyprawy dodać do kilku łyżek oliwy z oliwek, wymieszać.
Rozbić cienko kotlety, zanurzyć w marynacie,przykryć i wstawić na noc do lodówki.
Mozzarellę pokroić na 3 plasterki.
Schab wyciągnąć z marynaty, ułożyć na talerzu. Na 3 kawałki położyć po plasterku mozzarelli i przykryć drugim plastrem schabu. Przycisnąć brzegi do siebie. Otoczyć schabowe kanapki w mące, jajku, a na koniec w bułce tartej.
Smażyć z dwóch stron na złocisty kolor.
Podawać z ulubioną surówką i frytkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation