Kuchnia

Zupy

Flaczki z boczniaka

boczniak 500g 
cebula 2 szt 
Marchew 
imbir suszony 1 łyżeczka 
majeranek łyżka 
mąka łyżka 
masło 2 łyżki lub oliwa 
Pieprz czarny ,sól,maggi 
Natka pietruszki 
2 młode ziemniaki 
Ziele angielskie kilka szt 
liście laurowe 2 szt

Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na łyżce masła,dodać startą marchew na grubych oczkach tarła.
Zalać wodą,dodać imbir oraz boczniaka pokrojonego w paski.
Wody ma być tyle by przykryła grzyby.
Gotować około 15min.
Natkę posiekać .Doprawić solą,pieprzem i maggi
Majeranek rozetrzeć w palcach by wydobył się aromat i wsypać do flaków.
Dodać ziemniaki pokrojone w wąskie paluszki.
Zagotować przez 10min.
Zrobić zasmażkę.Masło rozpuścić na patelce dodać kopiatą łyżkę mąki i usmażyć do lekko brązowego koloru.
Gorącą zasmażkę dać do gotujących flaków,szybko rozmieszać by nie powstały grudki i zagotować.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation