Kuchnia

Zupy

Melonowe letnie orzeźwienie czyli chłodnik w 10 minut idealny na lato
1/2 zielonego melona (jeśli chcemy aby zupa chłodziła się krócej włóżmy melona do lodówki na noc)
1 szklanka mleka kokosowego
2-3 małe zielone ogórki
2 limonki
10 g świeżej mięty (50 listków)
szczypta soli
Przygotowanie (20 minut):
- mięte miksujemy dokładnie z mlekiem kokosowym
- melona kroimy na pół i usuwamy cześć z pestkami, następnie wybieramy miąższ i miksujemy z mlekiem kokosowym
- do zupy dodajemy sok wyciśnięty z 1 i 1/2 limonki oraz sól
- ogórki kroimy w kosteczkę i dodajemy do chłodnika, miksując wszystko po raz ostatni
- zupę wkładamy do lodówki do schłodzenia ( co najmniej 30 minut)
- na koniec ozdabiamy plasterkami limonki. Bardzo przyjemnie jedząc zupę jest móc decydować o stopniu kwasowości dociskając limonkę łyżką
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation