Fotografia

Fotografia

Sałatka z zupki chińskiej z ananasem

http://www.domowe-gotowanie.pl

Składniki na ok. 6 -8 porcji:

1 opakowanie łagodnej zupki chińskiej
mała puszka ananasa
2 duże ogórki konserwowe
4 jajka
½ puszki kukurydzy
1 łyżka posiekanego koperku
majonez
sól, pieprz

Sposób przygotowania:

3 plasterki ananasa odsączyć na sitku.
Jajka ugotować na twardo.
Ok. 140ml soku z ananasa (tego z puszki) podgrzać. Pokruszony makaron razem z przyprawami zalać gorącym sokiem. Pozostawić na parę minut pod przykryciem. (Soku należy dać tyle, aby po napęcznieniu makaronu nie pozostało dodatkowego płynu).
Ogórki i jajka pokroić w kostkę.
Ananasa pokroić na małe kawałki.
W jednej misce połączyć napęczniały makaron, ogórki, jajka, ananasa, kukurydzę, koperek i majonez. (Majonezu dać według uznania. Można dać tylko tyle, aby połączyć wszystkie składniki, albo więcej, jak kto lubi). Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation