Kuchnia

obiad

Polędwiczki z porem
Nie masz pomysłu na obiad lub chcesz zaskoczyć gości, ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Odkąd znam ten przepis, nie chcę innego, soczyste, pyszne polędwiczki a jego dodatki sprawiają, że danie jest idealne. Poznaj sekret na soczyste i miękkie mięso. Oto przepis.
8 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 2 polędwiczki wieprzowe
• 2 torebki ryżu
• 200 g pora
• 2 ząbki czosnku
• Olej do smażenia
• 1 łyżka musztardy francuskiej
• 1 szk. śmietany 30%
• Sól
• pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso, myję, osuszam, kroję w plastry. Doprawiam pieprzem oraz sola i smażę na rozgrzanym oleju.
2. Ryż gotuję w osolonej wodzie.
3. Pora oczyszczam, parzę gorącą wodą i kroję w słupki.
4. Czosnek obieram, przeciskam przez praskę i smażę na rozgrzanym oleju. Następnie dodaję por, solę i smażę przez dziesięć minut. Po tym czasie dodaję musztardę, doprawiam pieprzem oraz sola i wlewam śmietanę. Łączę z mięsem i pięć minut gotuję.
5. Ugotowany ryż układam w naczyniu, pośrodku układam polędwiczki i wszystko polewam sosem.
6. Gotowe.
7. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation