Kuchnia

obiad

Wielkanocne kopertki z jajkiem
Szukasz pomysłu na niedzielny, świąteczny obiad, na imprezę, oto przepis dla Ciebie. Mięso ze schabu, przekładane pysznym farszem, czy dasz się skusić?
30 minut czas przygotowania
9 porcji
Składniki:
• 1 kg schabu
• 3 jajka ugotowane na twardo
• 2 całe jajka
• Pęczek szczypiorku
• 50 g sera żółtego
• 1 mały pomidor
• 4 szt. rzodkiewki
• 2 łyżki majonezu
• Bułka tarta do panierki
• Mąka pszenna do panierki
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroje w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Szczypiorek drobno siekam, rzodkiewki drobno kroję, pomidora kroję w kostkę, ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach. Jajka ugotowane obieram, drobno kroję. Następnie dodaję majonez, wsypuję sól oraz pieprz i dokładnie mieszam.
3. Tak przygotowany farsz nakładam na środek każdego plastra mięsa i składam w kopertki.
4. Kotlety panieruję w mące pszennej w jajku roztrzepanym widelcem, następnie w bułce tartej.
5. Kopertki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
6. Kotlety podaję z surówką oraz ziemniakami.
7. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation