Kuchnia

obiad

Surówka z kapustą i ogórkami
Uwielbiam surówki pod każdą postacią, dlatego postanowiłam się podzielić z Wami przepisem na pyszną surówkę z dodatkiem warzyw. Musztarda francuska nadaje surówce ostry wyrazisty smak.
7 porcji
15 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 główka kapusty pekińskiej
• 1 ogórek świeży
• 6 ogórków konserwowych
• 1 pęczek koperku
• 1 pęczek szczypiorku
• 2 łyżki musztardy francuskiej
• 2 łyżki jogurtu naturalnego
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Kapustę drobno kroję, ogórka świeżego obieram, kroję w kostkę, ogórki konserwowe kroję w kostkę. Szczypiorek oraz koperek drobno siekam.
2. Do warzyw dodaję musztardę, jogurt, doprawiam pieprzem oraz solą. Wszystko dokładnie mieszam i przekładam do naczynia.
3. Surówka gotowa, podaję, jako dodatek do mięsa.
4. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation