Kuchnia

obiad

Polędwiczki z pieczarkami i cebulką
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych z dodatkiem pieczarek oraz cebulki, która sprawia, że danie jest aromatyczne. Wszystko pieczone w jednym naczyniu w piekarniku, szybkie, proste przygotowanie. Daj się skusić.
8 porcji
20 minut czas przygotowania
Składniki:
• 2 polędwiczki wieprzowe
• 3 cebule.
• 200 g pieczarek
• 6 łyżek ketchupu
• 4 łyżki majonezu
• 2 łyżki octu balsamicznego
• 1 łyżka koncentratu pomidorowego
• 1 łyżeczka oregano
• 1 łyżeczka papryki wędzonej
• Sól
• Pieprz
• Olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. Następnie obsmażam na rozgrzanym oleju.
2. Ketchup, majonez, ocet balsamiczny, koncentrat pomidorowy, oregano, paprykę wędzoną, sól, mieszam wszystko razem w naczyniu.
3. Cebulę obieram, kroję w piórka. Pieczarki kroję w plasterki.
4. Mięso partiami układam w naczyniu żaroodpornym, smaruję sosem, układam cebulę, pieczarki i ponownie mięso, aż do wyczerpania składników.
5. Mięso piekę pod przykryciem w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C.
6. Gotowe, podaję z ziemniakami.
7. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation