Kuchnia

Mięso

GULASZ MIESNY.

Składniki:

ok 1 kg mięsa (może być szynka, łopatka lub karczek)

3 cebule

4 ząbki czosnku

tłuszcz do smażenia np. olej

ok. 100 ml śmietany

2 czubate łyzki mąki

2 rosołki drobiowe KNORR

przyprawy: vegeta, piperz, papryka, zioła np. prowansalskie czy bazylia

Wykonanie:

Mięso umyć i pokroić w kawałki. Podsmażyć w patelni na rozgrzanym tłuszczu. Kiedy się zrumieni dodać pokrojoną cebulę i poddusić. Następnie przełożyć wszystko do głębszego rondla lub garnka, zalać ok. 2 szkl. wody, dodać rosołki i przyprawy do smaku, przykryć pokrywka i dusić, aż mięso zmięknie. Pod koniec dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Na końcu zagęścić sos, dodając śmietanę wymieszaną z mąką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation