Kuchnia

Mięso

SCHABOWY Z BOCZNIAKA.

Składniki:

500g boczniaka
2 jajka
1 szklanka bułki tartej (u mnie 0.5 szklanki bułki tartej i 0.5 szklanki otrębów pszennych)
4 łyżeczki ziarenek smaku (bądź tylko sól i pieprz do smaku)
4 łyżki mąki
3 łyżki masła
2 szklanki mleka

Kapelusze myjemy pod bieżącą wodą, nóżki można odciąć. Moczymy w mleku przez godzinę-dwie.
Jajka rozbijamy z ziarenkami smaku, mąkę mieszamy z bułką tartą oraz otrębami, na patelni roztapiamy masło.
Boczniaki obtaczamy w jajku, następnie w bułce tartej, smażymy na rumiano, jak schabowe ok. 7 min z każdej strony.
(Przepis pochodzi z broszurki firmy Żynda)

Uwaga: Radzę dobrze przyprawić:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation