Kuchnia

Kulinarnie

Kiełbaski w ostrej glazurze

Składniki:

6-8 kiełbasek śląskich

Glazura:

1 szklanka ostrego ketchupu
2 łyżki miodu
2 łyżki sosu sojowego
2 zmiażdżone ząbki czosnku
1/2 łyżeczki pieprzu
1/2 łyżeczki imbiru
szczypta chilli


Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Połączyć go z pozostałymi składnikami glazury: keczupem, miodem, sosem sojowym, pieprzem, papryką, chili oraz imbirem. Dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki na 15 min. Kiełbaski gęsto i dosyć głęboko ponacinać. Ułożyć na rozgrzanym ruszcie, piec minutę. Zdjąć z grilla, obficie posmarować przygotowaną glazurą. Ponownie włożyć kiełbaski na ruszt i piec następne 8-10 min, często obracając i smarując glazurą. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i surówką ze świeżych warzyw.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation