Kuchnia

Kulinarnie

Cordon Bleu
Cordon Bleu

Składniki:

podwójna pierś z kurczaka
4 plastry żółtego ser
4 plastry szynki
sól
czarny mielony pieprz
papryka w proszku
czosnek granulowany
2 łyżki mąki pszennej
1 szklanka bułki tartej
1 jajko
olej do smażenia


Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy. Przekrawamy w poprzek tak, by wyszły nam cztery kotlety. Rozbijamy na cienkie plastry, solimy, posypujemy pieprzem, czosnkiem i papryką. Na każdym kładziemy plaster żółtego sera i szynkę. Kotlety składamy na pół i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę (lub na całą noc).
Na patelni rozgrzewamy olej. Kotlety panierujemy delikatnie w mące, następnie w roztrzepanym jajku i na koniec w tartej bułce. Kładziemy na rozgrzany olej i smażymy na małym ogniu na złoto z obu stron. Podajemy gorące.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation