Kuchnia

Kulinarnie

Shish kebab z grilla
SKŁADNIKI:
mięso mielone drobiowe 600 g
natka pietruszki 1 pęczek duży
olej 2 łyżki
papryka mielona słodka 1 łyżeczka
sól pieprz 1 szczypta
papryka mielona ostra 1 szczypta
kminek 1 szczypta
curry 1 szczypta
PRZYGOTOWANIE:
Mięso mielone przełożyć do miski dodać olej oraz wszystkie przyprawy. Papryki mielonej ostrej można dodać więcej, w zależności od tego jak ostre jedzenie lubimy.Natkę pietruszki opłukać i pozostawić do przeschnięcia. Następnie drobno posiekać i dołożyć do mięsa. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Ręce zwilżyć wodą ( mięso ładnie odejdzie od ręki). Na około patyczka formować z mięsa ruloniki, moje długości ok 10-12 cm. Niezbyt długie, aby łatwo przewracało się je na grillu. Ułożyć na talerzu, przykryć folia i wstawić do lodówki na ok godzinkę. Po tym czasie można już grillować. Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation