Kuchnia

Crumble, Owsiankowo śniadaniowo itp. :D

waniliowy serniczek mannowy, na spodzie z płatków z figami i miodem

Nie wiem właściwie czy nazwać to można sernikiem, ale smakowało. Takie serniki właśnie lubię – kremowe, gładkie i ciężkie. Ten, mimo, że na zimno, a nie pieczony, bardzo mi smakował. I dodatkowo to wspaniałe połączenie figi i miodu, które często widuję na Waszych blogach, i które też uwielbiam. Dużo miodu...

SERNIK Z KASZY MANNY NA ZIMNO
/1 porcja, megasycąca/2 mniejsze/
200-250g zmielonego twarogu
40g kaszy manny
100ml mleka lub wody
słodzidło (łyżeczka miodu)

Mleko zagotować. W kubeczku rozmieszać kaszę i wlać do mleka. Gotować, aż bardzo zgęstnieje, mieszając cały czas. Odstawić do wystudzenia. Wymieszać z twarogiem, słodzidłem i wanilią, by nie było grudek. Przełożyć do naczynia wyłożonego folią, docisnąć, by nie było wolnych przestrzeni i wstawić na całą noc do lodówki. Dodatkowo zrobiłam spód miksując płatki śniadaniowe z miodem i olejem kokosowym, które następnie ułożyłam na serniku. Rano przełożyć na talerz, odwracając naczynie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation