Kuchnia

Crumble, Owsiankowo śniadaniowo itp. :D

W kuchni Aganiok: Śliwki pod razową kruszonką

Śliwki pod razową kruszonką
ilość porcji: 4
____________

400 – 500 g śliwek (mogą być mrożone)

KRUSZONKA:
1/2 szklanki płatków owsianych
1/4 szklanki mąki razowej
1/3 szklanki brązowego cukru
garść posiekanych orzechów włoskich
1 łyżeczka cynamonu
50 g masła + masło do wysmarowania formy

kremówka lub grecki jogurt
____________

Śliwki wrzucam do wysmarowanej masłem formy.
Pozostałe składniki łączę tak, aby powstała kruszonka, którą następnie posypuję owoce.
Zapiekam 30 - 40 minut w 180 stopniach.
Podaję gorące z ubitą kremówką lub jogurtem.

Można także użyć tutaj rabarbaru, który po pokrojeniu należy posypać 2 łyżkami cukru i odstawić na chwilę, aby puścił sok.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation