Kuchnia

ciacha ^_^

składniki:

12 brzoskwiń
2 łyżki miodu
2 łyżeczki wody
migdałowa pralina:

150g cukru
100ml wody
150g migdałów
do podania:

150g serka mascarpone
100g jogurtu naturalnego
cukier waniliowy do smaku
Migdały podprażyć na suchej patelni lub piekarniku. Foremkę posmarować cienką warstwą oleju i przesypać orzechy. Z cukru i wody przygotować złotobrązowy karmel (10-15 minut na ogniu), gorącym zalać migdały i odstawić do ostudzenia. Pralinę posiekać nożem lub zmiksować w malakserze na mniej lub bardziej grubsze kawałki. Piekarnik nagrzać do 170st.C.
Brzoskwinie poprzecinać na połówki, pestki usunąć. Duże naczynie żaroodporne posmarować bardzo cienką warstwą oleju roślinnego, ułożyć owoce rozcięciem do góry. Miód wymieszać z wodą i każdą połówkę posmarować za pomocą pędzelka. Owoce piec 25-35 minut.
Serek wymieszać z jogurtem i cukrem. Rozsmarować cienką warstwę kremu na talerzu, ułożyć 2-3 połówki brzoskwiń i każdą ozdobić migdałową praliną.

Buon Appetito! :)

inspiracja znaleziona w internecie
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation