Kuchnia

*** PANCAKES

Magdzikowe Wypieki: Pancakes z orzechami

Składniki:

1,5 szklanka mąki
szklanka pełnego mleka
1 jajko
4 łyżki oleju
łyżka cukru pudru
szczypta soli
łyżeczka masła
garść orzechów laskowych
garść solonych orzeszków ziemnych
garść suszonej żurawiny
łyżka płatków migdałów
cukier puder lub cynamon do posypania


Mąkę, mleko, jajko, olej, cukier puder oraz sól umieścić w misce i dokładnie wymieszać. Na patelni rozpuścić masło i wsypać orzechy oraz migdały. Uprażyć. Następnie pokroić na mniejsze części razem z żurawiną. Wsypać do miseczki i wymieszać.
Rozgrzać patelnie (suchą!). Wylewać na nią po chochelce ciasta. Każdy krążek posypać mieszanką bakalii. Po minucie posmażyć na drugiej stronie. Zdecydowanie krócej. Podawać posypane cukrem pudrem lub cynamonem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation