Kuchnia

NALEŚNIKOWO

Kolorowe naleśniki z warzywami
mleko - 1 szklanka
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
mąka - 1 szklanka
gałka muszkatołowa - 1 szczypta
jajka - 2 sztuki
masło - 2 łyżki
olej - 1 łyżka
woda - 50 mililitrów
sól - 1 szczypta
dynia - 300 gramów
natka pietruszki - 2 łyżeczki
burak - 1 sztuka
puree z buraka - 2 łyżki
orzeszki piniowe - 20 gramów
marchew - 1 sztuka
feta - 100 gramów



1. Ciasto: Mleko, mąkę, jajka, olej i sól zmiksuj dokładnie. Ciasto podziel na dwie części. Do jednej dodaj natkę, do drugiej pure z buraka i znów zmiksuj. Smaż naleśniki na lekko natłuszczonej patelni.
2. Farsz I: Marchewkę zetrzyj na tarce lub zmiksuj na niewielkie kawałki. Dodaj gałkę, kostkę czosnkową, masło i wodę i gotuj na małym ogniu, pod przykryciem przez 20 minut.
3. Farsz II: Dynię i buraka upiecz w 200 stopniach przez 40 minut. Pokrój w grubą kostkę, dodaj pozostałe składniki i wymieszaj.
4. Na naleśniku układaj z jednej strony wybrany farsz i zwijaj w rulon.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation