Kuchnia

NALEŚNIKOWO

Zdjęcia dla przepisu: Krokiety z porem i kukurydzą przepis dodany przez aga-25 - Przepisy kulinarne - Internetowa książka kucharska

naleśniki

mąka 2 szkl
jajka 2 szt
mleko 2 szkl
sól do smaku
słonina do smarowania patelni
Farsz

sól do smaku
pieprz do smaku
kukurydza 1 puszka
por 1 duża szt
Do smażenia

olej


Sposób przyrządzenia

Składniki na ciasto miksujemy. Patelnię smarujemy słoniną i smażymy 10 naleśników, resztę ciasta zostawiamy.

Pory myjemy, kroimy w cienkie talarki, dusimy w garnku z niewielką ilością wody około 10 minut, dodajemy kukurydzę i dusimy jeszcze z 3 minuty. Gdyby była woda to ją odcedzamy. Doprawiamy solą i pieprzem.

Przygotowanym farszem smarujemy naleśniki i składamy na kwadraty.

Maczamy z obu stron w pozostałym cieście i dajemy na rozgrzany olej, smażymy z obu stron.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation