Kuchnia

NALEŚNIKOWO

Krokiety z serem i pieczarkami




Składniki
Krokiety z serem i pieczarkami
Składnik na krokiety z serem i pieczarkami:
Ciasto:
-2 szklanki mąki pszennej
-2 szklanki mleka
-1 jajko
-olej do smażenia
Farsz:
- 500 g pieczarek
- 1 cebulka
- masło do smażenia
- 250 g źółtego sera
- 1 jajko
Przyprawy:
- 1 jajko
- bułka tarta do panierowania
- masło do smażenia



Przygotowanie
Sposób Przyrządzania krokietów:
Ciasto:
1.Mąkę, mleko , jajko , szczyptę soli i pieprzu zmiksować , odstawić na 30 minut.
2.Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Nasza rada:usmażone naleśniki zostawić pod przykryciem. Wtedy będą miękkie i dadzą się łatwo zwijać.
Farsz:
1.Grzyby pokroić, usmażyć z posiekaną cebulą na maśle.
2.Do ostudzonej masy wsypać starty ser, doprawić i zemleć.
3.Dodać jajko, wymieszać.

Krokiety z serem i pieczarkami:
1.Na środek naleśników nałożyć farsz, zagiąć boki do wewnątrz i ciasno zrolować.
2. Panierować w lekko ubitym jajku i w bułce tartej.
3.Smażyć na mocno rozgrzanym maśle.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation