Kuchnia

NALEŚNIKOWO

Racuchy - Kuchnia - WP.PL

Składniki
? 1,5 szklanki mleka
? 3 dag drożdży
? 2 łyżki cukru
? 2,5 szklanki mąki
? 2 jajka
? łyżka roztopionego masła
? olej do smażenia
? cukier waniliowy
KALKULATOR MIAR I WAG



Przygotowanie
1. Mleko, drożdże i łyżeczkę cukru podgrzewamy, aż będą letnie. Dodajemy 1 szklanki mąki, mieszamy i odstawiamy.

2. W większym naczyniu ubijamy jajka ,dodajemy resztę cukru i wlewamy zarobiony rozczyn .Dodajemy resztę mąki i czekamy, aż ciasto wyrośnie. Dodajemy cukier waniliowy i roztopione masło, mieszamy i smażymy na gorącym oleju .Posypujemy cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation