Kuchnia

Glutenfree 2 - na słodko

Bezglutenowe, bez-cukrowe, bez-mleczne i bez-jajeczne ciasteczka różne
1ciasteczka%20jaglano-kukurydziane.jpg
karobowe przepis podstawowy:

1 szklanka mąki kukurydzianej
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
3 łyżki maki z ciecierzycy
1/2 szklanki oleju
5 łyżek melasy z karobu
1 łyżeczka sody
Wykonanie:
Ugotowaną kaszę jaglaną (jak ugotować kaszę jaglaną? przepis tutaj), mąkę z kukurydzy, ciecierzycy, sodę, olej i karob łączymy razem i miksujemy blenderem na gładka masę. Jeśli jest zbyt gęste możemy dodać wody lub mleko zbożowego. Ciasto ma być gęste, tak by było możliwe lepienie kuleczek i formowanie ciasteczek. Pieczemy w 108 stopniach przez 15-20 min.

Karobowe z amarantusem - do przepisu podstawowego dodajemy amarantus ekspandowany.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation