Kuchnia

Glutenfree 2 - na słodko

Babeczki ryżowo-kokosowo-cukiniowe
Babeczki zainspirowane przepisem. W mojej wersji użyłam mąki z ryżu brązowego. Jako że to mój pierwszy wypiek testowy na tej mące użyłam jajka w obawie że ciasto się nie "sklei". Babeczki są obłędnie smaczne więc będą kolejne modyfikacje - w tym bez jajeczne :)

Składniki:

około 1,5 szkalnki mąki ryżowej
1 szklanka wiórek kokosowych
1 łyżeczka proszku do pieczenia ekologicznego
1 szklanka potartej na drobnych oczkach cukinii
około 1/4 szklanki cukru muscovado
1/4 szklanki oleju z pestek winogron
1 jajko
kilka łyżek wody
Najpierw połączyłam suche składniki i dodałam startą cukinię. Wymieszałam dokładnie. Dodałam olej, jajko i na końcu wodę aby rozrzedzić nieco konsystencję. Dość gęste ciasto nakładałam do wysokości 3/4 foremek. Piekłam 35 min. w temp. 180st.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation