Kuchnia

BEZ PIECZENIA

BIAŁY PUCH

125 g Kasi
300g pokruszonych herbatników lub biszkoptów
1 tabliczka mlecznej czekolady
wierzch:
3 tabliczki białej czekolady
600ml śmietanki 36%
2 łyżki cukru pudru
2 łyżki żelatyny
wiórki z mlecznej czekolady
Przygotuj spód. Kasię rozpuść w rondelku razem z czekoladą. Wymieszaj w misce z pokruszonymi herbatnikami. Masę herbatnikową wyłóż na dno tortownicy o średnicy 22cm i lekko ugnieć. Formę odstaw do lodówki. Żelatynę namocz w 1/3 szklanki zimnej, przegotowanej wody aby napęczniała. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej razem z 100ml słodkiej śmietanki, a następnie wymieszaj z napęczniałą żelatyną. Ostudź. Pozostałą, schłodzoną śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem i wymieszaj delikatnie z masą czekoladową. Masę czekoladowo-śmietanową wyłóż na herbatnikowy spód. Ciasto wstaw ponownie do lodówki by dobrze stężało. Gotowe udekoruj owocami i wiórkami czekolady.


http://www.mojeciasto.pl/przepisy/bialy-puch-8647/#.VBnpp_l_se9
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation