Kuchnia

BEZ PIECZENIA

Blok czekoladowy

PRZEPIS:


Składniki:
500 g pełnego mleka w proszku
kostka margaryny (250 g)
4 łyżki kakao
1 szklanka cukru
3 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią
duża paczka herbatników

Przygotowanie:
Na początku rozpuszczamy w garnku margarynę, dodajemy do tego cukry i kakao, gotujemy i mieszamy aż wszystko się rozpuści. Pozostawiamy do wyschnięcia. W międzyczasie rozdrabniamy biszkopty na małe kawałeczki. Gdy nasza mieszanka już ostygnie wlewamy ją do miski z rozdrobnionymi herbatnikami i dodajemy mleko. Wszystko chwilę miksujemy, masa będzie klejąca i gęsta więc należy ją ugnieść ręcznie. Gdy nasze ciasto będzie już gładkie nakładamy je do wcześniej przygotowanej formy dokładnie dociskając. Wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny i gotowe ;)
POWODZENIA I SMACZNEGO!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation